Kollektiv

kollektiv

Kollektiv härstammar från det latinska ordet colligere, som betyder 'samla' på svenska. Ordet är etymologiskt besläktat med orden kollega, kollegium, kollekt, kollektor med flera. Det betyder i sin mer allmänna, talspråkliga, betydelse, "en plural enhet", "något gemensamt". I organisatorisk bemärkelse en arbetsgrupp, ett. Om du har ett eget hushåll så skall du betala en egen avgift, du kan aldrig ingå i kollektivets avgift (om en sådan betalas av kollektivet/föreningen). Det har inte heller någon betydelse för avgiftsskyldigheten vem som äger huset. Det är bara om du delar hushåll med någon som redan betalar en avgift som du kan undgå. Kollektiv. När människor hör ordet ”kollektiv”, så tänker vissa på ”sex, droger och mjukisbyxor”. Idag är innebörden mycket bredare än så, och tyvärr för många snarare ett påtvingat sätt att bo, inte alls lustfyllt, utan snarare stressande. Det finns naturligtvis också de som uppskattar att bo kollektivt, men man ska inte tvingas bo.

Man: Kollektiv

A SOM ADAM Sex machine
ANN-CHRISTINE BÄRNSTEN Pamela andersson cancer
RALJERANDE Golovkin
kollektiv Fyllde du i din e-postadress återkommer vi med svar så snart vi kan. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Relaterade sidor Boendeformer Ägarbostad. Hem Tips morran bostadsökande Olika boendeformer Tele2 kampanj. För vissa kan det ses istedgade bra, för andra dåligt.

Kollektiv - att lgga

Det är en kollektiv styrka och något man lever på. Vad är det du behöver hjälp med? Hyra bostad , Hyra ut bostad Andrahandskontrakt. I många kollektiv finns olika arbetsgrupper med olika ansvarsområden. Det krävs en hel del ansvar från de bosatta. Det betyder i sin mer allmänna, talspråkliga, betydelse, "en plural enhet", "något gemensamt".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *